Pentru a obține o prăjitură Tosca perfectă este important să ții cont de câteva sfaturi și trucuri utile. Iată recomandările noastre în așa fel încât să prepari cea mai bună prăjitură Tosca după rețeta clasică cu mac, vanilie și biscuiți.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura Deliciu: Desertul care îmbină toate gusturile – Pentru toți mofturoșii și pofticioșii – Exquis
Ingrediente:
Prepararea blatului pentru prăjitură:
Încinge cuptorul la 180° C și tapetează tava de prăjitură cu hârtie de copt. Separă apoi ouăle și transferă albușurile în bolul unui mixer alături de 180 de grame de zahăr.
Spumează la viteză medie și apoi mărește treptat viteza. Bate albușurile de ou până când obții o bezea lucioasă care nu cade din bol atunci când îl întorci cu fundul în sus.
Adaugă macul, cocosul, făina și praful de copt peste acest amestec. Încorporează-le cu ajutorul unei spatule, cu mișcări de sus în jos, pentru a nu scoate aerul din bezea.
După ce obții o compoziție omogenă, toarnă totul în tava de copt și nivelează cu o spatulă. Coace blatul pentru 12-15 minute sau până când acesta capătă o nuanță aurie.
CITEȘTE ȘI: Cum se face cea mai îndrăgită prăjitură „Tăvălită” din copilărie – Exquis
Lasă blatul să se răcească, scoate-l din tavă, înlocuiește hârtia de copt cu o folie alimentară și pune blatul din nou în tavă.
Pentru crema de prăjitură Tosca, amestecă laptele călduț și amidonul, până când obții un amestec omogen. Pune într-un bol gălbenușurile, cele 180g de zahăr rămase și miezul de la păstaia de vanilie. Spumează pentru a obține o cremă groasă. Adaugă laptele și amestecă.
Toarnă apoi amestecul într-un bol termorezistent și fierbe crema la abur, amestecând cu telul. Încet-încet crema va începe să se îngroașe, ca o budincă.
Trage crema de pe foc și acoperă bolul cu o folie alimentară. Astfel, crema nu va face crustă. Lasă crema pentru prăjitura Tosca să se răcească.
Când crema s-a răcit, spumează untul pentru 4-5 minute cu ajutorul mixerului. Adaugă peste untul spumat, cu mixerul la viteză mică, crema rece, lingură cu lingură. Amestecă totul până când obții o cremă fină.
Transferă crema peste blat și nivelează cu o spatulă.
Pregătește o cratiță pentru prepararea siropului. Adaugă zahărul și ține-l la foc mic, amestecând des, până când acesta prinde culoare și se caramelizează. Adaugă apoi apă și lasă totul să fiarbă până când zahărul e topit și obții un sirop consistent.
Lasă siropul să se răcească și apoi dă fiecare biscuite prin sirop. Așează apoi, pe rând, biscuiții însiropați peste cremă.
Pregătirea glazurii pentru prăjitura Tosca:
Pune la foc mic ciocolata, frișca lichidă, untul și mierea. Amestecă până când acestea sunt topite și ai obținut o glazură delicioasă pentru prăjitura Tosca, asemenea ganache-ului de ciocolată.
Lasă glazura să se răcorească, apoi toarn-o peste stratul de biscuiți. Presară apoi fulgi de nucă de cocos pe întreaga suprafață a prăjiturii.
Lasă prăjitura Tosca la rece pentru cel puțin 5-6 ore sau peste noapte.